Metsahallitus-tyonayte-logottekstilla

METSÄHALLITUKSEN LEHTIEN LOGOT UUSIKSI

Metsähallituksen Tuikki- ja Kieppi-lehdet täyttävät tänä vuonna komeasti 10 vuotta. Lehtien päätoimittaja, viestintäpäällikkö Aku Ahlholm kirjoittaa Tuikissa:

”Metsähallitus päätti vuosikymmen sitten kertoa ihmisille enemmän kalastuksesta ja metsästyksestä. (–) Tuikin oli tarkoitus ilmestyä kerran kaksi, mutta te, kalastajat, päätitte toisin.”

Me Siberiassa puolestaan päätimme ehdottaa, että sen lisäksi, että nostetaan saavutukselle juhlamalja, suunnitellaan sekä Tuikin että Kiepin logot uusiksi. Käytössä oli edelleen alkuperäiset nimiasut, keskenään samanlaiset.

Dynaamisesti eteenpäinmenevät logot ovat lähestulkoon identiset mutta eivät kuitenkaan. Mukana on kaareva elementti, joka yhtä aikaa sekä personoi nimiä että yhdistää niitä toisiinsa. Tuikin kohdalla elementti viittaa veteen ja kalastamiseen, veden pinnan tuikkiin. Kiepin kohdalla se puolestaan kuvaa lumikieppiä, taskumaista suojaisaa muodostelmaa. Siinä on nähty myös laajempia viittauksia mm. tunturimaisemiin.

Uusien kirjoitusasujen värit ovat Metsähallituksen graafisen ohjeiston mukaiset.

Olemme vastanneet Siberiassa myös juhlanumeroiden ulkoasusta ja taitosta sekä tiettyjen juttukokonaisuuksien editoinnista.